Hyönteisiä ruokapöytään

Syyskurssi Ammattiopisto Liviassa alkaa 25.10.2018

Kurssi toteutetaan ajalla 25.10 – 13.12.2018 Maaseutuopisto Tuorlassa (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö). Teoriaosuudet pidetään koulurakennuksen auditoriossa 2. krs. ja käytännön harjoitteet sirkkafarmilla Tuorlan navettarakennuksessa tai luontopajalla.

Hyönteisruoka on tämän hetken kiinnostavin ruokailmiö, jossa Suomi kulkee kehityksen kärjessä. Hyönteisruuan kasvu kohti arkipäivän vaihtoehtoa mahdollistaa kokonaan uuden elinkeinon hyönteisten tuottajana. Syksyllä alkava kurssi seuraa Livian keväällä järjestämää Suomen ensimmäistä hyönteisalan koulutusta.

Ammattiopisto Livian lyhytkurssilla opit perusteet tavallisimpien ruokahyönteisten, toukkien ja sirkkojen kasvatukseen sekä hyönteisten turvalliseen käyttöön elintarvikkeena. Teorialuentojen lisäksi kurssi sisältää kolme iltaa käytännön harjoituksia Livian omalla sirkkafarmilla ja opetuskeittiössä.

Kurssin kouluttaja Jaakko Korpela on työskennellyt hyönteisruoan pioneerina vuodesta 2009. Hän johti Turun yliopiston tekemää Hyönteiset ruokaketjussa -tutkimusta ja on myös hyönteisalan yrityksen EntoCuben perustajia.

Lue lisää


Ammattiopisto Livia © 2018