Eläinala

Eläinalan koulutustarjonta

Nuorille

  • Eläintenhoidon osaamisala, eläintenhoitaja

Eläinalan opetus on alkanut Paimion toimipaikassa vuonna 2000. Perustutkintona voi suorittaa maatalousalan perustutkinnon/eläintenhoidon osaamisalan. Eläintenhoidon ammattitutkinnossa Liviassa on tarjolla osaamisaloja viisi (klinikkaeläinhoitaminen, eläinhoitola, eläinten kouluttaminen, koe-eläinhoitaminen ja eläinten trimmaaminen). Osaamisalojen aloitusajankohdat vuorottelevat  työelämän tarpeen mukaan.

Opetukseen sisältyy teorian lisäksi runsaasti käytännön harjoituksia oppilaitoksen tiloissa sekä työpaikoilla järjestettävää koulutusta. Kaarinan toimipaikassa on tuotantoeläimiä ja Paimiossa on eläintilat pieneläimille sekä talli, jossa asustaa hevosten lisäksi lampaita. Oppilaitoksella on yhteistyökumppaneina maatiloja, hevostalleja sekä muita eläinalan yrityksiä, joissa tutustutaan erilaisiin eläimiin ja niiden hoitoon. Paimiossa sijaitsevassa n. 300 m2 klinikka- ja hoitolarakennus Kirsussa toimivat eläinlääkärin palvelut sekä eläinhoitola. Siellä myös opiskelijat oppivat aidoissa asiakaspalvelutehtävissä eläinalaa.

Opiskelun tavoitteena on antaa opiskelijoille sellaiset valmiudet eläinalalta, että he pystyvät työllistämään itsensä yrittäjänä tai työskentelemällä vieraan palveluksessa.


Ammattiopisto Livia © 2020