Eläintenhoitajan ammattitutkinto, eläinhoitolan osaamisala

Koulutus on suunnattu niille, jotka haluavat toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa.Koulutus sopii myös niille, jotka toimivat eläinhoitolayrittäjinä, mutta joilta puuttuu alan ammattitutkinto.

Eläinhoitolan pitäjän toimenkuvaan kuuluvat hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä.

Tutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat:

  • eläintenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinhoitolassa
  • asiakaspalvelu- ja työelämäntaidot eläinhoitolassa

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan toinen):

  • eläinalan yritystoiminta
  • tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkintokoulutus kestää noin vuoden. Opiskeleminen toteutuu pääasiassa työpaikalla oppien eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa, verkko-opintoina sekä yksilöllisesti suunniteltuna lähiopetuksena. Ennen kuin voi tulla valituksi koulutukseen,  tulee hakijalla olla tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Tutkinnon perusteet löytyvät täältä. Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida: https://www.osaan.fi.

Osaamisala/koulutusohjelma: 
Eläinhoitolan osaamisala
Hakeminen: 

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakeminen sähköisellä hakulomakkeella  https://wilma.livia.fi/browsecourses linkin kautta. Valitse Ammattiopisto Livia / Maaseutuopisto ja sieltä Eläintenhoitajan ammattitutkinto, eläinhoitolan osaamisala jatkuva haku. Siirrä koulutus ostoskoriin klikkaamalla + -painiketta. Jatka hakulomakkeen täyttöön.

Huom. ennen kuin voi tulla valituksi koulutukseen,  tulee hakijalla olla tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Koulutussopimus ei ole työsopimus, eikä ko. ajalta voi saada palkkaa. Oppisopimuskoulutuksesta voit lukea lisää täältä.

Lisätietoja: 

Opettaja Kirsi Niittymäki, kirsi.niittymaki@livia.fi, p. 050 4306626.

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 600 €.


Ammattiopisto Livia © 2018