Eläintenhoitajan ammattitutkinto, eläinhoitolan osaamisala

Hakeminen: 

Koulutukseen on jatkuva haku.

HAE KOULUTUKSEEN

Huomioithan ennen hakemuksen täyttämistä, että koulutukseen valittavalla tulee olla jo etukäteen tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Etsi siis koulutus- tai oppisopimuspaikka valmiiksi ja täytä hakemus vasta sen jälkeen. Koulutussopimus ei ole työsopimus, eikä ko. ajalta voi saada palkkaa. Oppisopimus perustuu palkalliseen työsuhteeseen, voit lukea siitä lisää täältä.

Koulutuksen kuvaus: 

Koulutus on suunnattu niille, jotka haluavat toimia joko itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa.Koulutus sopii myös niille, jotka toimivat eläinhoitolayrittäjinä, mutta joilta puuttuu alan ammattitutkinto.

Eläinhoitolan pitäjän toimenkuvaan kuuluvat hoidettavien eläinten hoitotöiden lisäksi yrityksen toimitilojen puhtaana- ja kunnossapitotehtäviä, tarvikkeiden hankintaa, varastojen ylläpitoa ja täydentämistä sekä erilaisia asiakaspalvelutehtäviä.

Tutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen

Pakolliset tutkinnon osat:

  • eläintenhoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen eläinhoitolassa
  • asiakaspalvelu- ja työelämäntaidot eläinhoitolassa

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan toinen):

  • eläinalan yritystoiminta
  • tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkintokoulutus kestää noin vuoden. Opiskeleminen toteutuu pääasiassa työpaikalla oppien eläinhoitolassa tai löytöeläinkodissa, verkko-opintoina sekä yksilöllisesti suunniteltuna lähiopetuksena. Ennen kuin voi tulla valituksi koulutukseen,  tulee hakijalla olla tiedossa koulutussopimus- tai oppisopimuspaikka eläinhoitolasta tai löytöeläinkodista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Tutkinnon perusteet löytyvät täältä. Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida: https://www.osaan.fi.

Osaamisala: 
Eläinhoitolan osaamisala
Lisätietoja: 

Opettaja Kirsi Niittymäki, kirsi.niittymaki@livia.fi, p. 050 4306626.

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 600 €.


Ammattiopisto Livia © 2018