Eläintenhoitajan ammattitutkinto - Paimio

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon ammattitaitovaatimukset on määritelty tasollisesti siten, että henkilö, jolla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja ja työkokemusta, pystyy todennäköisesti suoriutumaan tutkinnosta.

Eläintenhoitajat ovat eläinten hyvinvoinnin ammattilaisia, jotka vastaavat eläinten perushoidosta eläinklinikoilla ja eläinlääkärin vastaanotoilla, eläintarhassa tai -hoitolassa, eläinkaupassa tai tutkimuslaitoksessa osaamisalansa mukaisesti.  Eläintenhoitajan työpaikka on yksityisellä tai julkisella sektorilla. Hän tekee työtään itsenäisenä yrittäjänä tai moniammatillisessa työyhteisössä tiimin jäsenenä. Asiakaspalvelu on olennainen osa hänen työtään. Yrittäjänä toimivan eläintenhoitajan on myös hallittava yritystoimintaosaaminen.

Eläintenhoitaja toimii hoitotyössään eläinten hyvinvointia edistäen, itsenäisesti, vastuuntuntoisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hän on selvillä alansa työturvallisuuteen liittyvistä riskeistä ja osaa ennakoida ja suojautua niiltä sekä noudattaa työterveyteen ja -turvallisuuteen sekä alaan liittyviä säädöksiä ja ohjeita. Hän toimii työssään eläinsuojelusäädösten mukaisesti. Hän ylläpitää toiminta- ja työkykyään sekä osaa toimia muuttuvissa työtilanteissa. Hän hallitsee osaamisalansa vaativat työelämä- ja asiakaspalvelutaidot sekä kehittää osaamistaan edelleen.

Osaamisalat v. 2018 - 2019:

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut voi työskennellä eläinklinikoilla, pieneläin-, tuotantoeläin- tai hevossairaaloissa tai eläinlääkäreiden vastaanotoilla. Hän osaa avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä yleisimpiä laboratoriotutkimuksia ja huolehtia eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi hän osaa toimia monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä, huolehtia vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Tutkinnon perusteet löytyvät: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/207452/naytto/tiedot

Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida: https://www.osaan.fi

Ajankohta: 

Klinikkaeläinhoitaminen osaamisalan tutkintokoulutus alkaa marraskuussa 2018. Koulutus kestää noin vuoden. Arvioitu päättyminen marraskuussa 2019. Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala toteutetaan päiväopetuksena oppilaitoksella ja työpaikalla järjestettävänä koulutuksena (koulutussopimus tai oppisopimus).

Osaamisala/koulutusohjelma: 
Klinikkaeläinhoitaminen 2018
Hakeminen: 

Haku avataan keväällä 2018. Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti, lisätietoa täältä.

Eläinhoitolan osaamisalaan on jatkuva haku, lisätietoa täältä.

Pääsyvaatimuksina: Etusijalla ovat alalla työssä olevat ja kokemusta omaavat henkilöt. Kokemusta on voinut kartuttaa mm. alan perustutkinnolla, eläinalan työkokemuksella ja harrastustoiminnalla. Osa opiskelijoista kutsutaan haastatteluun hakuajan jälkeen.

Lisätietoja: 

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala: 
Hanna-Lea Taskinen puh. 050 4306 625

Eläinten kouluttamisen osaamisala: 
Maija Sulonen puh. 050 430 6627

Eläintarhaeläinten hoitamisen osaamisala:
Elina Torvinen puh. 050 3039 823

Eläinhoitolan osaamisala:
Kirsi Niittymäki puh. 050 430 6626

Opintosihteeri
Marja-Leena Suomi puh. 050 3039 833

Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 600 €.


Ammattiopisto Livia © 2018