Eläintenhoitajan ammattitutkinto - Paimio

Ajankohta: 

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan tutkintokoulutus alkaa marraskuussa 2018. Koulutus kestää noin vuoden. Arvioitu päättyminen marraskuussa 2019. Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala toteutetaan päiväopetuksena oppilaitoksella ja työpaikalla järjestettävänä koulutuksena (koulutussopimus tai oppisopimus).

Eläinten kouluttamisen osaamisalan alkaa samoin kuin klinikkapuoli.

Hakeminen: 

Haku molempiin osaamisaloihin alkaa maaliskuussa ja päättyy 15.5.2018
Klinikkaeläinosaamisen haku: HAE KOULUTUKSEEN
Eläinten kouluttamisen haku:
HAE KOULUTUKSEEN

Koulutuksesta pidetään INFOILTA hakijoille to 17.5.2018 klo 17.00 Livian Paimion toimipaikassa os. Taatilantie 110, Paimio. Tilaisuudessa varataan myös haastatteluaikoja.

Oppisopimuskoulutukseen voi hakea joustavasti, lisätietoa täältä.

Eläinhoitolan osaamisalaan on jatkuva haku, lisätietoa täältä.

Pääsyvaatimuksina: Etusijalla ovat alalla työssä olevat ja kokemusta omaavat henkilöt. Kokemusta on voinut kartuttaa mm. alan perustutkinnolla, eläinalan työkokemuksella ja harrastustoiminnalla. Osa opiskelijoista kutsutaan haastatteluun hakuajan jälkeen.

Koulutuksen kuvaus: 

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon ammattitaitovaatimukset on määritelty tasollisesti siten, että henkilö, jolla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä lisäksi täydentäviä ja syventäviä opintoja ja työkokemusta, pystyy todennäköisesti suoriutumaan tutkinnosta.

Eläintenhoitajat ovat eläinten hyvinvoinnin ammattilaisia, jotka vastaavat eläinten perushoidosta eläinklinikoilla ja eläinlääkärin vastaanotoilla, eläintarhassa tai -hoitolassa, eläinkaupassa tai tutkimuslaitoksessa osaamisalansa mukaisesti.  Eläintenhoitajan työpaikka on yksityisellä tai julkisella sektorilla. Hän tekee työtään itsenäisenä yrittäjänä tai moniammatillisessa työyhteisössä tiimin jäsenenä. Asiakaspalvelu on olennainen osa hänen työtään. Yrittäjänä toimivan eläintenhoitajan on myös hallittava yritystoimintaosaaminen.

Eläintenhoitaja toimii hoitotyössään eläinten hyvinvointia edistäen, itsenäisesti, vastuuntuntoisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Hän on selvillä alansa työturvallisuuteen liittyvistä riskeistä ja osaa ennakoida ja suojautua niiltä sekä noudattaa työterveyteen ja -turvallisuuteen sekä alaan liittyviä säädöksiä ja ohjeita. Hän toimii työssään eläinsuojelusäädösten mukaisesti. Hän ylläpitää toiminta- ja työkykyään sekä osaa toimia muuttuvissa työtilanteissa. Hän hallitsee osaamisalansa vaativat työelämä- ja asiakaspalvelutaidot sekä kehittää osaamistaan edelleen.

Osaamisalat v. 2018 - 2019:

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut voi työskennellä eläinklinikoilla, pieneläin-, tuotantoeläin- tai hevossairaaloissa tai eläinlääkäreiden vastaanotoilla. Hän osaa avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä yleisimpiä laboratoriotutkimuksia ja huolehtia eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi hän osaa toimia monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä, huolehtia vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Eläinten kouluttamisen osaamisalan suorittanut osaa kouluttaa eläimiä itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, joka tarjoaa eläinten kouluttamiseen tai käyttäytymiseen liittyviä palveluja. Hän osaa auttaa esim. eläinten ongelmakäyttäytymisen ratkaisemisessa, toimia lemmikkieläinten käyttäytymisneuvojan tai tuotantoeläinten käyttäytymisen asiantuntijan työtehtävissä tai kouluttaa hyötykoiria.

Tutkinnon perusteet löytyvät: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/207452/naytto/tiedot

Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida: https://www.osaan.fi

Osaamisala: 
Klinikkaeläinhoitaminen 2018
Eläinten kouluttaminen 2018
Lisätietoja: 

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala: 
Hanna-Lea Taskinen puh. 050 4306 625

Eläinten kouluttamisen osaamisala: 
Maija Sulonen puh. 050 430 6627

Eläintarhaeläinten hoitamisen osaamisala:
Elina Torvinen puh. 050 3039 823

Eläinhoitolan osaamisala:
Kirsi Niittymäki puh. 050 430 6626

Opintosihteeri
Marja-Leena Suomi puh. 050 3039 833

Sähköpostitse: etunimi.sukunimi@livia.fi

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 600 €.


Ammattiopisto Livia © 2019