Grundexamen inom natur och miljö - Pargas

Koulutuksen kuvaus: 

Grundexamen i natur och miljö, utbildning för vuxna i Pargas hösten 2018

Miljövårdarutbildningen vänder sig till vuxna som funderar över möjligheterna att göra sitt hobby till sitt yrke, byta bransch eller annars bara vill utveckla sitt kunnande. Miljövårdarutbildningen förverkligas som flerformsstudier med ca 10 närstudieveckor/läsår och handledda distansstudier under den övriga tiden. Utbildningen som inleds hösten 2018 pågår till juni 2020.

Fiskeri- och miljöinstitutet ”Fiskis” ligger på ön Kirjala i Pargas ca 14 km från St. Karins. I undervisningen utnyttjar vi institutets ypperliga läge med tanke på lärmiljöer. I söder öppnar sig Skärgårdshavet och med dess mångformiga natur, och i norr och öster finns det fina skogsområden med bla Kurjenrahka och Teijo nationalparker. Vi har även ett nära samarbete med lokala företagare och även andra aktörer i hela Egentliga Finland.


Obligatoriska examensdelar:

Hållbar verksamhet
Miljövård

Valbara examensdelar:

Att göra naturutredningar
Iståndsättning och vård av traditionella landskap
Iståndsättning och vård av vattendrag
Organisering av avfallshantering

Man kan även avlägga andra valbara examensdelar genom inlärning på arbetsplats.

Ansökning: 

Fyll i den elektroniska ansökningsblanketten https://wilma.livia.fi/browsecourses?long-term=1403&school-id=6&checkout=true  för att söka till utbildningen.

Ansökningstiden går ut den 30.4.2018. Då ansökningstiden gått ut kallar vi till intervju. För att kursen skall förverkligas behövs minimi 12 deltagare.

Tilläggsuppgifter om yrkesinriktad grundexamen i natur och miljö, miljövårdare:
Lotta Hagman charlotta.hagman@livia.fi

Kostnader:

Studierna är kostnadsfria.

Utgifter för verktyg, arbetskläder och korten för (Fhj1 och säkerhet) kan uppstå.


Ammattiopisto Livia © 2018