Kalastusopas (kalatalouden ammattitutkinto)

Hakeminen: 

Hae koulutukseen sähköisesti https://wilma.livia.fi/browsecourses (haku seuraavaan koulutukseen on avattu, hakuaika päättyy 10.6.2018).

Hakijat haastatellaan ennen valintaa; haastattelut alkavat hakuajan päätyttyä yksilöhaastatteluina ja ne sisältävät myös toiminnallisen osuuden.

Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena, lisätietoa täältä.

Koulutuksen kuvaus: 

Kalastusopas

Olet kalastusopas tai haluat sellaiseksi? Kuinka pärjäät kiristyvässä kilpailussa? Miten rakennat maineesi oppaana? Ovatko tietosi ajan tasalla?

Oletko pohtinut, kuinka rakentaisit kalastusoppaan ammattitaitoasi niin, että pärjäisit myös tulevaisuudessa, entistä vaativampien asiakkaiden kanssa?

Varmin keino on osallistua kalastusoppaan ammattitutkintoon johtavaan koulutukseen Liviassa. Kokemuksesi ja osaamisesi perustalle rakennetut henkilökohtaiset opinnot täydentävät tietosi kalabiologiassa, kalavesien hoidossa, lainsäädännössä ja luonnon ja paikallisen kulttuurin tuntemuksessa. Taitosi kalastusmenetelmissä, opastamisessa ja vesillä liikkumisessa päivittyvät tämän päivän vaatimuksia vastaaviksi. Yritystoiminnan ja markkinoinnin taitojen hallinta varmistaa, että kalastusmatkailuyrityksesi on kilpailukykyinen.

Tutkintokoulutus järjestetään monimuotoisena: lähijaksoilla Paraisten saaristossa opitaan toimimaan kalastusoppaana ja tuntemaan Suomen luontoa. Etäjaksoilla perehdytään ohjatusti kalastusoppaan työn perustana oleviin teorioihin ja tietoihin. Opintojen aikana suoritetaan seuraavat  pätevyydet: vuokraveneen kuljettaja, matkailualan turvallisuuspassi, hygieniapassi, ensiapu 1 ja 2. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kalastusopasyrittäjien kanssa.

​Koulutuksen aikana järjestetään 2-3 retkeä jokikalastus- ja vetouistelukohteisiin.  Retkien lopullinen määrä ja kohteet tarkentuvat koulutuksen alkaessa.
Kalastuslupien kustannukset 20 euroa /retki, lisäksi majoitus - ja järjestelykuluja kertyy toteutettavista retkistä yhteensä n. 80 euroa / tutkinnon suorittaja.

Kalastusoppaaksi pätevöityvä osoittaa ammattitaitonsa näytöissä. Kalastusoppaan tutkintokoulutuksessa saat alan viimeisimmät tiedot ja taidot ja tutustut alan muihin toimijoihin.

Lisätietoja ja kokemuksiaan koulutuksesta kertoo mielellään kalastusopas Kari Hokkanen, joka on suorittanut tutkintonsa valmistavan koulutuksemme kautta (02  4380 245 tai 040 5480 725).

Tutkinnon perusteet löydät täältä:  https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/682293/naytto/tiedot

Omaa tämän hetken osaamista voit arvioida: www.osaan.fi

Lisätietoja: 

Pekka Hernejärvi
0503557566
pekka.hernejarvi@livia.fi

 

Koulutuksen hinta: 

Osallistumismaksu 320 €. Lisäksi kustannuksia syntyy erilaisten työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuista.


Ammattiopisto Livia © 2018