Tervetuloa vihannestuotannon tulevaisuutta luotaavaan seminaariin Tuorlaan 11.2.2025

Miltä näyttää vihannestuotannon toivottu tulevaisuus? Mitkä ovat keskeisimmät tavoitteet, jotka muovaavat tuotantoa, markkinoita ja kulutusta vuoteen 2035? Näihin kysymyksiin sukellamme työpajassa, joka tuo yhteen alan toimijat keskustelemaan vihannestuotannon tulevaisuuden poluista. Ohjelma sisältää asiantuntijaesityksiä mm. satovaihteluiden hallinnasta, maan kasvukunnon parantamisesta ja markkinoiden kehityksestä. Keskustelussa pohdimme yhdessä konkreettisia tavoitteita ja toimia, joiden avulla edistetään vihannestuotannon toivottua kehitystä.

Lämpimästi tervetuloa rakentamaan vihannestuotannon kestävää tulevaisuutta!

Aika: Tiistai 11.2.2025 klo 9:00-12:00
Paikka: Koulurakennuksen auditorio (koulurakennuksen yläkerta), Tuorlantie 1, Piikkiö.

Ohjelma

9.00-9.30 Aamukahvi
9.30 Tervetuloa, Ville Korpelainen / Ammattiopisto Livia ja Karoliina Rimhanen / Luke
9.40 Satovaihtelu ja sen hallinta tulevaisuudessa – viljelijöiden näkemyksiä, Terhi Suojala-Ahlfors / Luke
9.50 Maan kasvukunnon tulevaisuus: haasteet ja keinot, Tapio Salo / Luke
10.10 Markkinat ja arvoketjut, Csaba Jansik / Luke
10.30 Ryhmäkeskustelu: Polut toivottuun tulevaisuuteen, vetäjänä Karoliina Rimhanen / Luke
11.45 Päivän yhteenveto ja seuraavat askeleet, vetäjänä Karoliina Rimhanen/ Luke
12.00 lounas (omakustanteinen)

Tapahtumapäivänä paikalla on sekä Pelargoniataivaan että Ammattiopisto Livian tuotemyyntiä. Myynti jatkuu myös seminaarin jälkeen klo 16 asti.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Tapahtuma järjestetään vain läsnätapahtumana. Ohjelman jälkeen on mahdollista osallistua yhteiselle omakustanteiselle lounaalle. Tapahtumassa voi kommentoida ja keskustella myös ruotsin kielellä. Du kan även kommentera och diskutera på svenska.

Tapahtuman järjestävät Monihyötyiset viljelymenetelmät vihannestiloilla (HYÖTY), Viljava vihannesmaa − kestävä tuotanto (VIIVI), Talousosaamisella kohti kilpailukykyistä avomaan puutarhatuotantoa (HortiHubi), Kasviksia suomalaisille – tuotanto ravitsemussuositusten mukaiseksi vuoteen 2035 mennessä (VegUp) ja Huoltovarmuutta ja resilienssiä ruokajärjestelmään (ARMAS) -hankkeet yhteistyössä Ammattiopisto Livian kanssa.