Yhteishaku 2023 Livian ammattiopisto

Yhteishaku


Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille, vailla ammatillista perustutkintoa oleville hakijoille. Yhteishaku on keväisin. Lisätietoja yhteishausta Opintopolusta.

Yhteishaku 2023

  • Täytä hakemus osoitteessa opintopolku.fi

  • Hakuaika on  21.2.–21.3.2023

  • Hakuaika päättyy 21.3.2023 klo 15.00

  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 15.6.2023. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 29.6.2023.

Kevään 2023 yhteishaussa mukana olevat perustutkintokoulutukset:

Puutarha-alan perustutkinnon sekä maatalousalan perustutkinnon (maatilatalouden tai eläintenhoidon osaamisala) opinnot on mahdollista suorittaa myös pienryhmässä. Haku näihin ryhmiin tapahtuu myös yhteishaun kautta. 

Tutustu myös:

Ammattiopisto Livia järjestää kevään 2023 yhteishaussa harkinnanvaraisesti hakeneille oppimisvalmiuksia mittaavan kokeen. Kutsu kokeeseen lähetetään hakijalle sekä sähköpostilla että kirjeenä kotiin.

Oletko kevään 2023 abi tai jo suorittanut jonkun muun tutkinnon? Hae jatkuvassa haussa!

Aiemmista vuosista poiketen, lukion suorittaneet eivät enää hae toisen asteen koulutuksiin yhteishaussa. 

Jos olet jo suorittanut lukion, jonkin toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea jatkuvan haun kautta haluamaasi ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot). Jatkuva haku tarkoittaa, että oppilaitokset voivat ottaa uusia opiskelijoita ympäri vuoden ja määritellä omat koulutuskohtaiset hakuajat. Lisäksi oppilaitokset päättävät hakumenettelyistä ja valintaperusteista. Jos et esimerkiksi tullut valituksi yhteishaussa, voit hakea suoraan oppilaitokseen jatkuvassa haussa.

Tutustu koulutustarjontaamme ja tarkasta tutkintokohtaiset haku- ja aloitusajat. Osan koulutuksista voi aloittaa joustavasti milloin vain kalenterivuoden aikana. Jatkuva haku tapahtuu Livian kotisivujen koulutusesittelyissä olevien hakulinkkien kautta tai täyttämällä avoimen koulutushakulomakkeen. 

Ammatillisen tutkinnon voit suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena.

Tarvittaessa ota yhteyttä Ammattiopisto Livian opinto-ohjaajiin.

Tutustu jatkuvaan hakuun