Koronaohjeet Livian opiskelijoille 6.8.2020

Ammattiopisto Livian koronaohjeet opiskelijoille                                6.8.2020 (muokattu 18.8.)

Syksyllä 2020 koulutus aloitettiin lähiopetuksena oppilaitoksessa ja työpaikoilla.

Seuraamme koronatilannetta ja valmistaudumme tarpeen mukaan toteuttamaan opetuksen etäopetuksena. Opiskelijoiden yksilöllinen tilanne huomioidaan osana henkilökohtaistamista.

Aluehallintovirastot antoivat keväällä 2020 päätökset opetustilojen käyttämisestä. Vastaavia päätöksiä saatetaan tehdä myös syyslukukaudelle 2020. Tartuntatautilain mukaan kunnan tartuntatautien torjunnasta vastaava toimielin voi päättää toimialueellaan oppilaitosten ja päiväkotien tilojen sulkemisesta osittain tai kokonaan. Aluehallintovirasto voi tehdä alueellaan vastaavat päätökset silloin, kun ne ovat tarpeen usean kunnan alueella.

Lähiopetuksessa on suositeltavaa noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) 11.5.2020 antamia väljyys- ja hygieniaohjeita.

Livian lyhytohjeet:

  1. Sairaana ei saa tulla Livian tiloihin. Sairastuessasi lieväänkin flunssaan tai kuumeeseen, et voi tulla opiston tiloihin. Myös asuntolasta tulee poistua. Jos perheenjäsenesi sairastuu, myös sinun tulee jäädä pois lähiopetuksesta.
  2. Noudata hyvää käsihygieniaa kaikkialla. Pese kätesi usein ja aina ennen ruokalaan menoa. Pese kätesi aina kun vaihdat rakennuksesta tai tilasta toiseen.
  3. Pidä turvavälit kaikissa tilanteissa
  4. Suosi sähköistä asiointia aina kun se on mahdollista (opintotoimisto, opettajat, opintojenohjaajat)
  5. THL:n ja maamme hallituksen suosituksen mukaan suositetaan kasvomaskien käyttöä joukkoliikenteessä tai kun ollaan lähellä toisia ihmisiä. Maskit hankitaan itse.

    Livia tarjoaa opiskelijoille maskit, mikäli opetuksessa ollaan aivan lähietäisyydellä muista henkilöistä.

    Maskit ovat lisäsuoja, tärkeintä on noudattaa jo aiemmin ilmoitettuja ohjeitamme.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai tarvitset neuvoa, voit ottaa yhteyttä kuraattori Martti Haikkaan, puh 050 406 8751, martti.haikka(at)livia.fi. Kiireellisissä tilanteissa ota yhteys opiston sijaintikunnan terveydenhuollon päivystykseen tai soita 112.