Livia eläintenhoidon ammattitutkinto klinikka

Eläintenhoidon ammattitutkinto, klinikkaeläinhoitamisen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan seuraava tutkintokoulutus alkaa tammikuussa (vko 2). Koulutus kestää noin vuoden. Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala toteutetaan päiväopetuksena oppilaitoksella (ma - to) ja työpaikalla järjestettävänä koulutuksena (koulutussopimus tai oppisopimus). Kokonaan oppisopimuksena toteutettava koulutus on mahdollista alkaa myös muulloin.
 

Hakeminen

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan haku tammikuun koulutukseen: HAE KOULUTUKSEEN   Haku on päättynyt. Seuraava haku päivitetään, kun tammikuun linja on alkanut.

(Haku päättyy 9.10.2022.)

Koulutuksesta pidetään INFOILTA hakijoille ke 12.10.2022 klo 17.00 ainoastaan TEAMSILLA. Linkki on lähetetty kaikille hakijoille. Haastatteluajat varataan info-illassa. Eläinhoitolan osaamisalaan on jatkuva haku. Lue eläinhoitolan osaamisalasta lisätietoa. 

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Pääsyvaatimuksina: Etusijalla ovat alalla työssä olevat ja kokemusta omaavat henkilöt. Kokemusta on voinut kartuttaa mm. alan perustutkinnolla, eläinalan työkokemuksella ja harrastustoiminnalla.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Ammattitutkinnon opiskelija saa työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin.

Eläintenhoidon ammattitutkinto (150 osaamispistettä) koostuu pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tutkinnon osista.

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisalan suorittanut voi työskennellä eläinklinikoilla sekä pieneläin- tai hevossairaaloissa. Hän osaa avustaa eläinlääkäriä hoitotoimenpiteissä, tehdä yleisimpiä laboratoriotutkimuksia, ottaa röntgenkuvia, toimia leikkaussalissa, tehdä välinehuoltoon liittyviä työtehtäviä ja huolehtia eläinpotilaiden hoidosta ja hyvinvoinnista. Lisäksi hän osaa toimia monipuolisissa ja vaativissa asiakaspalvelutehtävissä, huolehtia vastaanottotilojen siisteydestä ja varastojen täydennyksistä.

Omaa tämän hetken osaamistasi voit arvioida OSAAN.fi sivujen kautta.

Lisätietoja

Klinikkaeläinhoitamisen osaamisala:

Opettaja Jenna Rahunen, puh. 050 523 4758
Opintosihteeri Marja-Leena Suomi, puh. 050 303 9833
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Osallistumismaksu 600 €.

Koulutuspaikka
Paimio, Taatilantie 110

Pakolliset tutkinnon osat, 130 osp

 •     Eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen eläinklinikalla
 •     Leikkaussalityöskentelyssä avustaminen ja
      välinehuolto eläinklinikalla
 •     Röntgenkuvaus eläinklinikalla
 •     Laboratoriotyöskentely eläinklinikalla
 •     Asiakaspalvelu eläinklinikalla

Valinnaiset tutkinnon osat, 20 osp

Valitaan yksi osa (20 osp)

 •     Eläinalan yritystoiminta
 •     Eläinlajiryhmän hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen
 •     Tutkinnon osa toisesta perus-, ammatti- tai
      erikoisammattitutkinnosta