luonto-ohjaaja ympäristöneuvoja parainen kalakoulu Kompetensområdet för miljö miljövårdare

Grundexamen inom natur och miljö, kompetensområdet för miljö, Pargas, flerformstudie

Koulutuksen ajankohta ja kesto

En tvåspråkig Miljövårdarutbildning med start hösten 2020. Undervisningen främst på finska, stöd och material på svenska.

Hakeminen

SÖK TILL UTBILNINGEN 

Ansökan är på finska men du kan även svara på svenska

Sök tom 30.5.2020. Vi kallar alla sökanden till intervju. 

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Grundexamen i natur och miljö, miljövårdarutbildning Pargas hösten 2020

Miljövårdarutbildningen vänder sig till personer som funderar över möjligheterna att göra sitt hobby till sitt yrke, byta bransch eller annars bara vill utveckla sitt kunnande. Miljövårdarutbildningen förverkligas som flerformsstudier med ca 15 närstudieveckor/läsår och handledda distansstudier under den övriga tiden. Utbildningen som inleds hösten 2020 pågår till juni 2022.

Inom miljövårdsbranchen i Finland förekommer en hel del material enbart på finska, så det förekommer även finskspråkigt utbildningsmaterial under utbildningen. Vi strävar dock till att ha så mycket undervisningsmaterial som möjligt på svenska.

Utbildningen lämpar sig även för dig som är finskspråkig men vill stärka dina kunskaper i svenska. Alla våra lärare kan både finska och svenska och kan hjälpa dig med terminologi mm.

Fiskeri- och miljöinstitutet ”Fiskis” ligger på ön Kirjala i Pargas ca 25 km från Åbo. I undervisningen utnyttjar vi institutets ypperliga läge med tanke på lärmiljöer. I söder öppnar sig Skärgårdshavet och med dess mångformiga natur, och i norr och öster finns det fina skogsområden med bla Kurjenrahka och Teijo nationalparker. Vi har även ett nära samarbete med lokala företagare och även andra aktörer i hela Egentliga Finland.

Skolan har ett internat för studeranden som bor på annan ort. Här kan man bo kostnadsfritt under närstudiedagarna. Buss nr 801 går med ca 30 min mellanrum från Åbo busstation.

 

Lisätietoja

Lektor, Miljöteamets teamdragare Lotta Hagman, tel. 050 355 6886

Email: förnamn.efternamn(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle


Studierna är kostnadsfria. Ett kostnadsfritt mål mat per närstudiedag erbjuds alla grundstudiestuderanden. Skolan har ett internat för studeranden som bor på annan ort. Här kan man bo kostnadsfritt under närstudiedagarna.

Utgifter för verktyg, arbetskläder och korten för (Fhj1 och säkerhet) kan uppstå.

Koulutuspaikka
Parainen, Kalakouluntie 72