Livia oppisopimus

Hedelmä- ja vihannesosastomestariksi oppisopimuskoulutuksella

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Oppisopimuskoulutuksen ajankohta on 2.5.2022 - 26.5.2023. Lähipäiväjaksot järjestetään touko-, elo-, syys-, marras-, tammi- ja maaliskuussa kahden päivän jaksoissa. Lähipäivät toteutetaan Kaarinassa. Lähipäivinä voidaan tehdä myös opintomatkoja.

Koulutussuunnitelmasta löydät koulutuksen päivämäärät ja koulutuspäivien sisällöt.

Jokaiselle laaditaan koulutuksen järjestäjän toimesta henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma.

Hakeminen

Haku koulutukseen kevään 2022 osalta on päättynyt ja ryhmä on täynnä.

Haku keväällä 2023 järjestettävään koulutukseen aukeaa tällä sivulla 3.10.2022.

Hakukelpoisuus ja valintakriteerit

Koulutus on suunnattu päivittäistavarakauppojen heviosastojen vastaaville ja myyjille. Oppisopimuskoulutukseen hakeutumisesta sovitaan työnantajan kanssa. Oppisopimuskoulutus on hyvä vaihtoehto, kun työntekijältä puuttuu ammatillinen koulutus tai halutaan kehittää työntekijän ammattitaitoa ja osaamista. Oppisopimuskoulutus perustuu opiskelijan ja työnantajan väliseen kirjalliseen määräaikaiseen työsopimukseen (oppisopimus laaditaan nykyisen työsuhteen päälle). Oppisopimuskoulutuksessa olevan opiskelijan viikoittaisen työajan tulee olla keskimäärin vähintään 25 tuntia koulutukseen liittyvissä tehtävissä.

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Ammattiopisto Livia järjestää hedelmä- ja vihannesosastoilla työskenteleville henkilöille oppisopimuskoulutusta, joka rakentuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ja kuudesta kahden päivän pituisesta lähipäiväjaksosta sekä etäopetuksesta ja -tehtävistä. 

Koulutus on tutkintotavoitteista ja se perustuu koulutuksen järjestäjän suunnittelemiin puutarha-alan perustutkinnon paikallisiin ammattitaitovaatimuksiin perustuviin tutkinnon osiin:

  • hedelmä- ja vihannesosastosta huolehtiminen 15 osp.
  • lähiruoan ja luomutuotteiden tunteminen 5 osp.
  • tavaratalon tai marketmyymälän kukkaosaston hoitaminen 5 osp.

Opetus sisältää myös asiakkaiden neuvontatyössä hyödynnettävää tietoa hevi -tuotteiden käsittelystä ja ruoaksi valmistamisesta, vegaaniruokavaliosta sekä hevi -tuotteiden ravintosisällöistä.

Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma. Osaaminen osoitetaan näytöissä ja hyväksytyistä suorituksista saa osatutkintotodistukset. 

Lisätietoja

Tutoropettaja Tiina Uusitupa p. 050 4413024, etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Lisätietoa oppisopimuksesta 

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuun ottamatta mahdollisia työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuja.  Opiskelija saa työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana palkkaa. Lähipäiväjaksojen ajalta opiskelija voi anoa koulutuksenjärjestäjältä opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa lähiopetuspäiviltä palkkaa. Lähipäivinä opiskelijoilla on maksuton majoitusmahdollisuus (majoittua voi jo tarvittaessa edellisenä iltana), ruokailut ovat omakustanteisia (lounas n. 4 €). Matkakorvauksia maksetaan edullisimman matkustustavan mukaan.

Koulutuspaikka
Kaarina, Tuorlantie 1