kalastusopas Livia Kalatalouden ammattitutkinto kalastusopastuksen osaamisala kalastus

Kalastusopas, Kalatalouden ammattitutkinto, Kalastusopastuksen osaamisala

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Seuraava koulutus alkaa 09.08.2021. 

 

Hakeminen


Hae koulutukseen

Yllä olevan linkin sähköisen hakemuksen lisäksi toimitettava vapaamuotoinen hakemus, jossa perustelet miksi haet koulutukseen ja miten mielestäsi sovellut koulutukseen ja alalle. Hakemukset toimitetaan 22.5.20 mennessä osoitteeseen mikael.sarelin(at)livia.fi

Kaikki hakijat haastatellaan. Haastattelut alkavat hakuajan päätyttyä yksilöhaastatteluina

Koulutuksen kuvaus ja sisältö

Olet kalastusopas tai haluat sellaiseksi? Kuinka pärjäät kiristyvässä kilpailussa? Miten rakennat maineesi oppaana? Ovatko tietosi ajan tasalla?

Oletko pohtinut, kuinka rakentaisit kalastusoppaan ammattitaitoasi niin, että pärjäisit myös tulevaisuudessa, entistä vaativampien asiakkaiden kanssa?

Varmin keino on osallistua kalatalouden ammattitutkintoon, kalastusopastuksen osaamisalaan johtavaan koulutukseen Liviassa. Kokemuksesi ja osaamisesi perustalle rakennetut henkilökohtaiset opinnot täydentävät tietosi kalabiologiassa, kalavesien hoidossa, lainsäädännössä ja luonnon ja paikallisen kulttuurin tuntemuksessa. Taitosi kalastusmenetelmissä, opastamisessa ja vesillä liikkumisessa päivittyvät tämän päivän vaatimuksia vastaaviksi. Yritystoiminnan ja markkinoinnin taitojen hallinta varmistaa, että kalastusmatkailuyrityksesi on kilpailukykyinen.

Koulutus järjestetään monimuotoisena: lähijaksoilla Paraisten saaristossa opitaan toimimaan kalastusoppaana ja tuntemaan Suomen luontoa. Etäjaksoilla perehdytään ohjatusti kalastusoppaan työn perustana oleviin teorioihin ja tietoihin. Opintojen aikana suoritetaan seuraavat  pätevyydet: vuokraveneen kuljettaja, matkailualan turvallisuuspassi, hygieniapassi, ensiapu 1 ja 2. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä kalastusopasyrittäjien kanssa.

​Koulutuksen aikana järjestetään 2-3 retkeä jokikalastus- ja vetouistelukohteisiin.  Retkien lopullinen määrä ja kohteet tarkentuvat koulutuksen alkaessa.

Kalastusoppaaksi pätevöityvä osoittaa ammattitaitonsa näytöissä. Kalastusoppaan tutkintokoulutuksessa saat alan viimeisimmät tiedot ja taidot ja tutustut alan muihin toimijoihin.

Omaa tämän hetken osaamista voit arvioida: www.osaan.fi

 

Lisätietoja

Päätoiminen tuntiopettaja Mikael Sarelin, puh. 040 715 8123
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi

Koulutuksen kustannukset opiskelijalle

Osallistumismaksu 320 €. Kalastuslupien kustannukset 20 euroa /retki, lisäksi majoitus - ja järjestelykuluja kertyy toteutettavista retkistä yhteensä n. 80 euroa / tutkinnon suorittaja.  Kustannuksia syntyy myös erilaisten työelämän lupa- ja korttikoulutusten viranomaismaksuista.

Koulutuspaikka
Parainen, Kalakouluntie 72
Paino
0

Kalatalouden ammattitutkinto, kalastusoppaan osaamisala