Lähihoitaja | Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, iltamonimuotokoulutus
Koulutuksen ajankohta ja kesto
Seuraava koulutus alkaa ke 22.1.2025.
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jonka pohjalta koulutuksen pituus määräytyy.
Hakeminen
Hae koulutukseen oheisesta linkistä 15.1.2025 mennessä.
Valintakokeet 22.1.2025 alkavaa koulutusta varten järjestetään:
- 9.12.2024 klo 15.00-17.00
- 7.1.2025 klo 16.00-18.00
Valintakokeessa testataan kielitaitoa, motivaatiota ja matematiikan osaamista. Valintakokeessa hyväksytyt kutsutaan valintahaastatteluun, jotka pidetään viikoilla 50 ja 51 ja tarvittaessa 13.-14.1.2025. Valintaa tehdään jo haun aikana. Haku voidaan sulkea koulutusryhmän täytyttyä.
Hakukelpoisuus ja valintakriteerit
Pääsyvaatimuksena on suoritettu oppivelvollisuus tai vastaavat tiedot, soveltuvuus alalle sekä terveys, joka ei ole esteenä alan työtehtävissä toimimiselle.
Koulutuksen kuvaus ja sisältö
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna lukuun ottamatta työpaikalla tapahtuvaa koulutusta, joka on kokopäiväopiskelua. Opiskelu koostuu etä- ja lähipäivistä, opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti iltaisin klo 16.30-20.45. Opetusta on 2-3 iltana viikossa.
Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella, jolloin tutkinnon suorittamiseen soveltuvassa työpaikassa tulee olla työskentelyä väh. 25h/vko. Opiskelijalla on oltava alan työpaikka koulutuksen alkaessa.
Osaaminen osoitetaan näytössä työpaikalla tapahtuvan koulutuksen yhteydessä lähihoitajan työtehtävissä. Mikäli työskennellään alaikäisten parissa, vaaditaan rikosrekisteriote.
Tutkinto muodostuu pakollisista tutkinnon osista, joita ovat Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen, Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä Lääkehoito lähihoitajan vastuualueella. Lisäksi suoritetaan osaamisalaopinnot. Osaamisaloista järjestetään yksi ryhmän toiveiden mukaisesti.
Jokaiselle tutkinnonsuorittajalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kartoittamissuunnitelma tutkinnon suorittamiseksi. Osaamisen kartoittamissuunnitelmaan kirjataan aikaisempi osaaminen ja työkokemus sekä tarvittavan ammattitaidon hankkiminen.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden eli opiskelija voi tutkinnon suoritettuaan hakeutua jatkamaan opintojaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammatillista koulutusta voi myös täydentää ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Maria Axberg, puh. 0400 451 363
Koulutussuunnittelija Riina Leppänen, puh. 050 520 6641
Sähköposti: etunimi.sukunimi(at)livia.fi
Koulutuksen kustannukset opiskelijalle
Koulutus on maksutonta.
Koulutuspaikka
Ammattiopisto Livia | Kiesikatu 3, Kaarina