Osatutkinto puutarha-alan perustutkinnosta, iltaopetus
Koulutuksen ajankohta on 22.10.2020-12.6.2021
Ryhmään on jo valittu opiskelijoita, hakuaikaa jatkettiin 8.8.-10.9.2020 väliselle ajalle. Täytämme tänä aikana hakeneiden joukosta mahdollisesti vapaaksi jääviä paikkoja.
Hakijan tulee osallistua hakuinfoon to 1.10.2020. klo 17. Infon lopussa varataan haastatteluajat, ja jokainen hakija haastatellaan. Haastattelut viikon 41 maanantaina ja tiistaina. (iltahaastattelut). Info ja haastattelut järjestetään etänä TEAMSillä. Hakijoille lähetetään linkki infoon ja haastatteluun.
Yleiset valintakriteerit ja niiden lisäksi
- hakijan edellytykset verkkopainotteiseen opiskeluun
- hakijan tarve osallistua esim. elämäntilanteesta johtuen ilta- ja viikonloppupainotteiseen koulutukseen
Koulutuksessa opiskellaan yksi pakollinen tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta, työskentely puutarha-alalla sekä yksi valinnainen tutkinnon osa, yrttien tuottaminen.
Koulutuksessa opit mm. tunnistamaan, lisäämään, istuttamaan ja hoitamaan puutarhakasveja, käyttämään puutarha-alan koneita ja laitteita, tekemään yrttien viljely-, sadonkorjuu- ja jatkojalostustöitä, toimimaan asiakaspalvelutilanteessa puutarha-alan eri tehtävissä.Tutustu tarkemmin tutkinnon osien perusteisiin alla olevien linkkien kautta.
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Osaamista hankitaan osallistumalla oppilaitoksen tarjoamiin opintoihin. Osaaminen osoitetaan näytöissä (työskentely puutarha-alalla ja yrttien tuottaminen tutkinnon osat).
Opetus järjestetään pääsääntöisesti lähi- tai verkko-opetuksena torstai-iltaisin klo 17-20.15, lisäksi järjestetään käytönnön opetusta opiston kasvihuoneilla ja ympäristössä keskimäärin joka toinen lauantai klo 9-15. Koulutus on verkkopainotteinen, toteutus Moodle -oppimisympäristössä. Lähipäivien toteutuspaikkana on Tuorlan toimipiste.
Työelämän lupa- ja korttikoulutuksissa on käytössä kurssitarjotin, joten hätäensiapu-koulutuksen (8 h) ja työturvallisuuskoulutuksen (8 h) voi suorittaa itselle sopivana ajankohtana (koulutukset pääasiassa torstai- ja perjantaipäivisin klo 8-16). Kasvinsuojelututkinto suoritetaan itseopiskelulla ja osallistumalla kokeeseen.
Iltakoulutuksen käynnistyminen edellyttää vähintään 10 opiskelijaa.
Lisätietoja antavat
Tiiminvetäjä/opettaja Marika Aaltonen p. 050 406 8708, marika.aaltonen(at)livia.fi
Opintosihteeri Leena Koli p. 050 464 2200, leena.koli(at)livia.fi
Perustutkintokoulutus on maksuton. Erilaiset korttikoulutusten viranomaismaksut kuten tieturva, työturvallisuus, T-luokan ajolupa eivät sisälly maksuttomaan koulutukseen. Myös oppimateriaaleista voi syntyä opiskelijalle kustannuksia.