livia toimipaikat tuorla

Livian toimipaikat

Kalatalous- ja ympäristöopisto

Kalakouluntie 72
21610 Kirjala

opintotoimisto.kala@livia.fi

Opintosihteeri:
Rita Lindström
Puh. 050 303 6513

Kalatalous- ja ympäristöopisto tarjoaa laadukkaita koulutuspalveluita Turun saaristossa. Oppilaitoksemme sijaitsee Paraisilla - vain muutaman kilometrin päästä kaupungin keskustasta. Eikä Turkuunkaan ole matkaa kuin 20 kilometriä.

Saaristoluonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet vapaa-ajankalastukseen! Jos olet innostunut kalastuksesta, voit suorittaa meillä kalatalouden perustutkinnon ja valita matkailukalastuksen suuntautumisen. Ympäristöasioista kiinnostuneille tarjoamme luonto- ja ympäristöalan koulutusta. Aikuisille järjestämme räätälöidysti perus- ja ammattitutkintoon valmistavaa koulutusta.

Maaseutuopisto Paimio

Taatilantie 110
21530 Paimio

mase.paimio@livia.fi

Opintosihteeri:
Marja-Leena Suomi
Puh. 050 303 9833

Livian Maaseutuopiston Paimion toimipaikka sijaitsee n. 8 km Paimion keskustasta Vaskion suuntaan Taatilan kylässä. Yksikössä järjestetään koulutusta peruskoulunsa päättäneille, ylioppilastutkinnon suorittaneille ja aikuisille.

Opetusaloina ovat:

  • Eläinala
  • Metsätalous

Opiskelijat oppivat aidoissa asiakaspalvelutehtävissä eläinalaa, koska toimipaikassa on n. 300 m2 klinikka-hoitola, jossa toimii eläinlääkärin klinikkapalvelut sekä eläinhoitola. Alueella on myös talli, jossa on tilat 6 hevoselle ja muutamalle lampaalle.

Maaseutuopisto Tuorla

Tuorlantie 1
21500 Piikkiö 

mase.tuorla@livia.fi

Opintosihteerit:
Leena Koli
Puh. 050 464 2200

Mervi Laurila
Puh. 050 592 4423

Ammattiopisto Livian Tuorlan toimipaikassa koulutetaan kaiken ikäisiä opiskelijoita luonto-, maatalous- ja puutarha-alalla.

Ainutlaatuinen oppimisympäristö aidolla maatilalla, hedelmätarhassa, kasvihuoneissa, jatkojalostuskeittiössä ja upeassa puistomiljöössä kartuttaa jokaiselle opiskelijalle vahvan käytännön osaamisen.

Peltoa koulutilalla on noin 160 hehtaaria ja metsätalousmaata noin 600 hehtaaria. Pelloilla viljellään monipuolisesti erikoisiakin kasvilajeja, kuten kompassikukkaa. Kotieläintalouteen erikoistuvilla opiskelijoilla harjoittelupaikkana on oppilaitoksen emolehmänavetta vasikoineen sekä noin 200 sian yhdistelmäsikala.

Puutarha-alan opiskelijoiden harjoitteluympäristönä ovat kasvihuoneet, joissa kasvatetaan kukkien lisäksi kurkkua ja tomaattia sekä yrttejä ja erilaisia viljelykokeita, kuten ilmaperunaa ja vadelmaa. Kasvihuoneiden kokonaispinta-ala on 3 500 m2. Koulun hedelmätarhassa viljellään omenaa ja pensasmustikkaa. Hyvin suosituksi on osoittautunut omenapuiden ja mustikkapensaiden vuokraus kuluttaja-asiakkaille. Viheralan puutarhureiksi erikoistuvat pääsevät käytännön harjoitteluun Tuorlan, entisen kartanon, puistoissa ja kasvitarhoilla. Kukka- ja puutarha-alan opiskelijat puolestaan voivat harjoitella nykyaikaisessa floristiikkatalossa ja sen yhteydessä sijaitsevassa pop-up -myymälässä.

Opiskelulle ympäristö on mitä virikkeellisin. Ympäröivä luonto houkuttelee liikkumaan rehevässä lounaissuomalaisessa meri- ja metsämaisemassa. Tuorlassa opiskelijoiden käytössä on liikunta- ja kuntosali, jalkapallokenttä, sauna sekä laavuja ja nuotiopaikkoja.

Opetustoiminnan lisäksi Tuorlan kartanomiljöö tarjoaa monenlaisia palveluja. Luonnonläheisessä ympäristössä sijaitsevan opiston ravintola- ja matkailutoimintaa on kehitetty jo usean vuoden ajan. Majoitustilaa on tarjolla myös ulkopuolisille ympäri vuoden. Tuorlan Majatalo sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa, johon on kunnostettu ympäri vuoden avoinna oleva puoti ja kahvila.

Sosiaali- ja terveysopisto

Kiesikatu 3
20780 Kaarina

opintotoimisto.sote@livia.fi

Opintosihteeri:
Kristina Tikka
Puh. 050 373 2584

Ammattiopisto Livian Sosiaali- ja terveysopisto tarjoaa sosiaali- ja terveysalan ammatillista perus- ja lisäkoulutusta nuorille ja aikuisille. Oppilaitos sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Kaarinan keskustassa. Turusta kouluun on matkaa n. 10 km. Kouluun on hyvät linja-autoyhteydet sekä omalla autolla kulkeville on paikoitustilat oppilaitoksen pihalla.

Suurin osa luokista ja opettajien työhuoneista sijaitsee osoitteessa Kiesikatu 3. Sieltä löytyy myös opintotoimisto, ruokala ja opiskelijoiden taukotila. Tässä rakennuksessa tapahtuukin suurin osa opiskelijalle tärkeistä toiminnoista. Myös viereisessä rakennuksessa on opetusta, osoitteessa Kärrykatu 4.

Meillä on mukava opiskella!