luonnonvara-alan koulutus

Pensasmustikoiden ja omenoiden vuokraaminen

Omenan poimintaa

Lobon vuokraosuuksien poiminta ensi viikolla:

Ke 23.9. klo 14 - 18 ja

La 26.9. klo 9 - 14 

Tervetuloa! 

 

Omenan sato-osuudet loppuunmyyty.

Sopimusehdot 2020 — vuokraa omenapuu 

1. Osapuolet. Tämän sopimuksen osapuolet ovat Peimarin koulutuskuntayhtymä, Y-tunnus 0823246-3, alla "viljelijä" sekä tämän sopimuksen allekirjoituksellaan hyväksynyt ja kauppahinnan maksanut “osuuden ostaja”.   

 

2. Sopimuksen kohde. Sopimuksen kohteena on yhden tai useamman Ammattiopisto Livian, Maaseutuopisto Tuorlan omenatarhan omenapuun sato vuonna 2020. Omenatarhan osoite on Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö. Yksi (1) osuus koostuu yhden omenapuun sadosta satokautena 2020. Sadon poimii osuuden ostaja itse viljelijän hänelle ennakkoon ilmoittamina poimintapäivinä.  Sopimuksen kohteena olevan omenapuun tuleva sato siirtyy kokonaisuudessaan osuuden ostajalle, kun hän on suorittanut sopimuksen mukaisen maksun.  

Viljelyyn liittyy riskejä, jotka voivat vaikuttaa sadon määrään. Tällaisia ovat muun muassa puiden talvivauriot, myyrävauriot, kukinnan aikainen halla, epäsuotuisat sääolot ja tauti- tai tuhoojavioitukset.  Osuuden ostajan on huomioitava viljelyyn liittyvät riskit ja hyväksyttävä, että todellinen sato vaihtelee eri vuosina ja eri puiden välillä.  

 

3. Osuuden ostajan oikeudet ja velvollisuudet. Osuuden ostajan tulee maksaa vuokraosuus oston yhteydessä, jotta kauppa toteutuu 

 

Osuuden ostaja poimii omenasadon itse. Sopimusta tehdessä valitaan lajikkeista joko Jaspi, Pekka tai Lobo. Keskimääräinen syysomenan (Jaspi ja Pekka) satokausi ajoittuu elo-syyskuulle, talviomena Lobon satokausi hieman myöhempään.  Kypsymisajankohtaan vaikuttavat kesän sääolot, joten tarkkaa kypsymisaikaa ei sopimusta tehtäessä voida määritellä. Poimintapäivät ilmoitetaan Facebookin Vuokraa oma omenapuu ryhmässä: www.facebook.com/vuokraaomaomenapuu sekä Ammattiopisto Livian kotisivuilla www.livia.fi "Ajankohtaista"-osiossa.Osuuden ostaja sitoutuu seuraamaan näitä tiedotuskanavia ja noudattamaan annettuja poimintapäiviä. Jos sato-osuutta ei poimita tiedotuskanavilla ilmoitettuina poimintapäivinä, siirtyy oikeus satoon ilman erillistä korvausta viljelijälle. Vierailu viljelmällä muulloin kuin poimintapäivinä on kielletty.  

 

Yhden omenapuun sato-osuuden hinta (sis. ALV 14 %) lajikkeittain: 

 

Jaspi, syysomena                        40 €  LOPPUUNMYYTY!

Pekka, syysomena                      40 € 

Lobo, talviomena                        45 € 

 

 

Sopimus ja hinta ovat voimassa satokauden 2020. Sopimus astuu voimaan, kun kauppasumma on maksettu.  

 

4. Viljelijän oikeudet ja velvollisuudet.Viljelmää hoidetaan ammattimaisesti ja poimintapäivistä tiedotetaan edellä mainittujen kanavien kautta. 

 

Verkkokauppa

Klikkaa haluamasi lajikkeen vuokraus-linkkiä, täytä avautuva lomake ja paina lopuksi lähetä.

Vuokraa omenapuu Jaspi LOPPUUNMYYTY

Vuokraa omenapuu Lobo

Vuokraa omenapuu Pekka

Omenalajikkeet

Pekka 

Sato kypsyy syyskuun puolivälissä ja omena säilyy varastossa noin kuukauden. Hedelmän väri on todella tumma, melkein musta, myös hedelmälihassa on punaa. Maku on makea. Lajike on Lobon ja Huvituksen risteytys. 

Lobo 

Sato kypsyy lokakuun alussa ja on syöntivalmis marras-joulukuussa. Hedelmä on punainen ja siinä on vahva vahapinta. Malto on mehukas, mieto ja makea. 

 

Jaspi LOPPUUNMYYTY

Sato kypsyy syyskuun puolivälissä riippuen kasvukauden lämpötilasta. Hedelmä on suuri, pohjaväriltään kellanvihreä ja peiteväri on hehkuvan punainen. Jaspi on erinomainen syöntiomena, malto on valkeaa ja maku mieto ja happoinen. Lajike on Lobon ja Huvituksen risteytys. 

Mustikan sato-osuudet loppuunmyyty.

Sopimusehdot 2020 – vuokraa pensasmustikka  

1. Osapuolet. Tämän sopimuksen osapuolet ovat Peimarin koulutuskuntayhtymä, Y-tunnus 0823246-3, alla "viljelijä" sekä tämän sopimuksen allekirjoituksellaan hyväksynyt ja kauppahinnan maksanut "osuuden ostaja".  

 

2. Sopimuksen kohde. Sopimuksen kohteena on yksi osuus Ammattiopisto Livian, Maaseutuopisto Tuorlan Kuninkaanniityn vuoden 2020 pensasmustikkasadosta itse poimien. Pensasmustikkaviljelmän osoite on Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö. Yksi (1) sato-osuus koostuu neljän (4) mustikkapensaan kokonaissadosta, lajike ‘Aino’. Näiden neljän pensaan tuleva sato siirtyy kokonaisuudessaan osuudenostajalle, kun hän on suorittanut sopimuksen mukaisen maksun. Sadon poimii osuuden ostaja itse viljelijän hänelle ennakkoon ilmoittamina poimintapäivinä. 

 

Viljelyyn liittyy riskejä, jotka voivat vaikuttaa sadon määrään. Tällaisia riskejä ovat muun muassa pensaiden talvivauriot, kukinnan aikainen halla, epäsuotuisat sääolot ja tauti- tai tuhoojavioitukset. Osuuden ostajan on huomioitava viljelyyn liittyvät riskit ja hyväksyttävä, että todellinen sato vaihtelee vuosien ja pensaiden välillä.  

 

3. Osuuden ostajan oikeudet ja velvollisuudet. Osuuden ostajan tulee maksaa vuokraosuus oston yhteydessä, jotta kauppa toteutuu 

 

Yhden sato-osuuden hinta on 45€ (sis. alv 14 %). Sopimus ja hinta ovat voimassa satokauden 2020. Sopimus astuu voimaan, kun kauppasumma on maksettu. 

Poimintapäivät ilmoitetaan Facebookin Vuokraa oma omenapuu -ryhmässä: www.facebook.com/vuokraaomaomenapuu(ei vaadi kirjautumista facebookiin) sekä Ammattiopisto Livian kotisivuilla www.livia.fi "Ajankohtaista"-osiossa. 

 

Sadon poimii osuuden ostaja itse viljelijän ennakkoon ilmoittamina poimintapäivinä. Osuuden ostaja sitoutuu seuraamaan näitä tiedotuskanavia ja noudattamaan annettuja poimintapäiviä.  

 

Normaalina vuotena pääsatokausi ajoittuu elokuulle. Kypsymisajankohtaan vaikuttavat kesän sääolot, joten tarkkaa kypsymisaikaa ei sopimusta tehtäessä voida määritellä. Jos sato-osuutta ei poimita tiedotuskanavilla ilmoitettuina poimintapäivinä, siirtyy oikeus satoon ilman erillistä korvausta viljelijälle. Vierailu viljelmällä muulloin kuin poimintapäivinä on kielletty. 

 

4. Viljelijän oikeudet ja velvollisuudet Viljelmää hoidetaan ammattimaisesti ja poimintapäivistä tiedotetaan edellä mainittujen kanavien kautta.  

 

 

 

Aino -mustikkalajike

Suuret marjatertut kypsyvät elokuun alusta lähtien 2-3 viikon aikana. Isot siniset marjat ovat makeita, mietoja ja aromikkaita. Ne sopivat erinomaisesti tuorekäyttöön ja pakastukseen. Marjan koko on keskikokoinen.

Verkkokauppa

VERKKOKAUPPA ON JO SULJETTU, MUSTIKKA LOPPUUNMYYTY

Klikkaa alla olevaa linkkiä, täytä avautuva lomake ja paina lopuksi lähetä.

Vuokraa neljä Aino pensasmustikkapensasta (1 tilaus/ asiakas)