Kansainvälinen toiminta

Kansainvälistyminen on nykyään myös ammatillisessa koulutuksessa tärkeää. Opiskelijamme, tulevaisuuden ammattilaiset kohtaavat kansainvälistymisen aiheuttamat haasteet monella tavalla tulevassa ammatissaan. Ihmiset muuttavat maasta toiseen, asiakaskunta muuttuu ja työkokemuksen hankkiminen Suomen rajojen ulkopuolelta kiinnostaa. Haluammekin opistossa vastata kansainvälistymisen aiheuttamiin haasteisiin. Näemme kansainvälisyyden menetelmänä lisätä kulttuurien erilaisuuden ymmärtämistä ja suvaitsevaisuutta.

Ammattiopisto Livian kansainvälisen toiminnan tarkoituksena on tukea opiskelijoiden kansainvälisiä valmiuksia, edistää elinikäistä oppimista ja ammatillista kasvua. 

Kansainvälisten asioiden koordinoinnista opistossa vastaa kansainvälisten asioiden työryhmä. KV-työryhmän jäsenet ovat KV-vastaava Eva Vähätalo, Asko Mäki sekä Satu Kytölä.

Eva Vähätalo koordinoi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden KV-vaihtoja, luonnonvara-alan vaihdoista vastaa Kari Kipinoinen.

Opistojen kansainvälisyysvastaavat huolehtivat KV-toiminnan ja opiskelijavaihtojen järjestelyistä, kansainvälisen liikkuvuuden tilastoinnista sekä KV-hankkeista.  Kaikissa asioissa voi ottaa yhteyttä KV-vastaavaan tai muihin työryhmän jäseniin. KV-hakulomakkeita ja ulkomaille lähtijän ohjeistusta saa KV-vastaavalta.