Yhteishaun mainos

Yhteishaku 2022 - valitse Livia!

Toisen asteen yhteishaku on keväisin, ja siinä haetaan tulevana syksynä alkaviin ammatillisiin koulutuksiin tai lukiokoulutuksiin yhdellä hakulomakkeella. Tänä vuonna yhteishaku järjestetään ajalla 22.2.-22.3.2022. 

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa peruskoulun päättäneille ja ilman tutkintoa oleville. Ammatilliseen koulutukseen voi hakea jatkuvan haun kautta, jos on jo suorittanut ylioppilastutkinnon, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon.

Kevään 2022 yhteishaussa Ammattiopisto Liviaan voi hakea opiskelemaan seuraaviin perustutkintoihin:

Kaksi opiskelijaa ajamassa puutarhakoneilla

  • Kalastaja, kalanviljelijä, kalanjalostaja tai kalastuksenohjaaja // Kalatalouden perustutkinto // Parainen
  • Luonnonvaratuottaja tai ympäristönhuoltaja // Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto // Tuorla
  • Eläintenhoitaja // Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoidon osaamisala // Paimio
  • Maaseutuyrittäjä // Maatalousalan perustutkinto, maatilatalouden osaamisala // Tuorla
  • Metsuri-metsäpalvelujen tuottaja tai metsäenergian tuottaja // Metsäalan perustutkinto // Paimio
  • Puutarhuri // Puutarha-alan perustutkinto // Tuorla
  • Lähihoitaja // Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto // Kaarina

Yhteishaun hakulomakkeet löytyvät Opintopolku.fi-palvelusta. Kaikki Ammattiopisto Livian hakukohteet löytyvät palvelusta ja lomakkeelta hakusanalla "Livia".

Yhteishaun tärkeät päivämäärät:

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022.

Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 30.6.2022.

Varasijoilta hyväksyminen päättyy 19.8.2022.

Miksi valita Livia?  

"Monipuolisuus"

     - Sumppu

"Huippuopettajat"

     - Veera

"Rento meininki"

     - Elisa

Ammattiopisto Livia on luonnonläheinen luonnonvara- sekä sosiaali- ja terveysalan oppilaitos. Neljä toimipaikkaa Kaarinan keskustassa, Tuorlassa, Paimiossa ja Paraisilla tarjoavat kukin omanlaisensa ympäristön oppimiseen, opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon. Kaikkiin toimipaikkoihin pääsee kulkemaan myös julkisella liikenteellä ja niissä on myös oma asuntola ja harrastustiloja, lukuun ottamatta useiden bussilinjojen ja Turun välittömässä läheisyydessä sijaitsevaa Kaarinan keskustan sosiaali- ja terveysalan opetuksen toimipistettä.

Opiskelu meillä on hyvin käytännönläheistä ja Liviasta löytyvät autenttiset oppimisympäristöt, kuten esimerkiksi oma maatila, kasvihuoneet ja puutarha, eläinhoitola, kalanjalostamo ja kalatalouden tuotantotilat sekä omaa metsää. Yhteydet alueen yrityksiin ja elinkeinoelämään ovat tiiviit ja opiskelijat pääsevät tutustumaan työelämään sekä työmaa- ja työpaikkavierailuilla että työssäoppimisjaksoilla. Liviassa koulutetaan myös kestävän tulevaisuuden ammattilaisia ja kestävä kehitys on opinnot läpäisevä teema - onhan Livia jo nyt hiilineutraali koulu.

Ammattikoulu avaa ovet myös jatko-opintoihin

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkea-asteen opintoihin eli ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Muita jatko-opintomahdollisuuksia perustutkinnon suorittamisen jälkeen ovat tietysti sekä ammattitutkinnot että ammattitutkinnot, joita myös Liviassa järjestetään joka alalla. 

Jatko-opintoihin hakeutumista voi edesauttaa suorittamalla niin sanottuja väyläopintoja. Ammattiopisto Livia tekee yhteistyötä Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa. Esimerkiksi maatalousalan perustutkinnon opiskelija voi suunnata ammattikorkeakouluun agrologiopintoihin. Tässä tapauksessa väyläopinnot tarkoittavat sitä, että jos perustutkinnon aikana opiskelee kaksi 15 opintopisteen moduulia agrologiopintoja, niin sitten voi hakea avoimen erillisväylän kautta ilman erillisiä valintakokeita tutkinto-opiskelijaksi Hämeen ammattikorkeakouluun. Livian oppilaanohjaajat auttavat jatko-opintojen suunnittelussa läpi opintojen.

Liviassa voi opiskella myös tuetusti pienryhmässä 

Liviassa voit opiskella pienryhmässä puutarha- ja maatalousalalla. Pienryhmässä opiskelun tahti on tuetumpaa, kun Livian erityisopettajat takaavat jokaiselle pienryhmäopiskelijalle omanlaisensa opiskelupolun ja kulkevat opintojen ajan opiskelijan rinnalla.

Pienryhmässä saa helposti apua opintoihin. Pienryhmäopiskelu voi olla tuttua jo peruskoulusta ja opintojen käytännönläheisyys ja käsillä tekeminen auttavat keskittymään.

Tämän vuoden yhteishaussa puutarhan perustutkinnon pienryhmäopiskelussa yhdistyvät puutarhatuotannon ja viheralan opinnot, mikä tarjoaa hyvät ja monipuoliset työllistymismahdollisuudet Varsinais-Suomessa. 

 

Tutustu myös tarinoihin tämän artikkelin taustalla videon muodossa Ammattiopisto Livian Facebookissa!